Προέρχεται από τις νεκταροεκρίσεις της κουμαριάς του όρους Συμβόλου νομού Καβάλας κατά την περίοδο του Φθινοπώρου. Ένα προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία που αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές τόνωσης του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική και πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση και σκούρο χάλκινο χρώμα. Περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες αλλά και να ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα. Είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες αλλά και σε γλυκόζη φρουκτόζη για αυτό και συνίσταται σε όσους κάνουν δίαιτα αλλά και σε διαβητικούς τύπου Β